Targonca ülések

A gazdaságostól a luxusig

Targonca ülések széles választékban rendelhetőek a Pagát Gold Zrt.-től: a legtöbb targonca modellel kompatibilis ülés több minőségben és árfekvésben akár 24 órán belüli házhoz szállítással. Targonca ülések közül választhatunk légrugós vagy keskeny kivitelezésűt, szövettel, műbörrel, vagy bőrrel fedett típusokat. Amennyiben csak az ülés háttámláját, ülőlapját, vagy kartámaszát cserélné ki, természetesen erre is van lehetőség. Előfordul, hogy kizárólag ülésalkatrészeket, üléskapcsolókat vagy azok vezetékeit szükséges kicserélni; a Pagátnál erre is kínálunk megoldást. Az általunk forgalmazott termékek legtöbbször házilag cserélhetők, de cégünk vállal helyszíni szerelést is.

Az ülés minősége

A targonca kezelője számára akár 8-9 órás munkakörnyezetet jelenthet a targonca vezetőülése, ezért kiemelkedően fontos a kényelmes és biztonságos feltételek megteremtése. Érdemes az ülést a használat mértékétől függően kiválasztani, hiszen van, ahol csak napi pár órát dolgoznak a munkagépek, máshol több műszakban. Ha cserére kerül sor és elégedettek voltak a gyári üléssel, érdemes ajánlatot kérni arra is.

Biztonsági előírásoknak megfelelve

Az előírásoknak megfelelően minden kabin nélküli villástargoncában kötelező biztonsági övet használni.  A munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről szóló 16/2008. FMM rendelet az alábbiakat fogalmazza meg ezzel kapcsolatosan:

“Amennyiben fennáll a veszélye annak, hogy a munkaeszközön a kezelővel együtt ott tartózkodó munkavállaló a felborulás, illetve átfordulás miatt a munkaeszköz részei, illetve a padozat közé beszorulhat, részére olyan műszaki megoldást kell alkalmazni, amely biztosítja ilyen esetekben az ülésben maradását.”

A kényelem és a hatékonyság összefüggései

Köztudott tény, hogy a munkaállomás komfortszintjétől függ a munkavégzés hatékonysága. Itt nem csupán a munkakedvre gondolunk: egy olyan targoncakezelő, akinek a kényelmetlen targoncaülés egészségügyi problémákat okoz, akár hosszabb időre is kieshet a munkából, ezzel fennakadást okozhat egy vállalat folyamatos munkájában. Sok esetben egy kényelmetlen targoncaülésben való munkavégzés hosszú távú egészségkárosodáshoz is vezethet, melynek költségeit a munkaadónak kell megtérítenie.

Yale ülés

Ajánlatkérés